МИСИЈА EMLID-a: центиметарскa тачност-доступна свима!

Компанија EMLID израђује RTK GNSS пријемнике високе прецизности и контролне модуле за дронове. EMLID ствара модерне производе за људе, за професионалне геодете, креаторе, ентузијасте, археологе и буквално све којима је потребна центиметарска тачност за побољшање квалитета и ефикасности њиховог рада.

Мисија EMLID-а од самог почетка је била да GNSS опрему центиметарске тачности учини приступачном свима којима је то потребно. EMLID то ради употребом компоненти које су у продаји, развијањем властитих матичних плоча и кућишта, и базирањем софтвера на платформама отвореног кода (Open Source).

У 2014. години, GNSS опрема је углавном била направљена за богате професионалце и била је прескупа за људе којима нису биле потребне свакојаке њене функције. Једноставно је било погрешно то што је за високо прецизна мерења једне тачке био потребан уређај од $20,000 који је радио само са веома скупим Windows CE контролером (од $1,500 до $2,500).

Било је много прича о геометрима који су користили застареле пријемнике који су старији више од десет године и чија је надоградња била прескупа. Инжењери, земљорадници, географи, археолози, пилоти дронова... сви они једноставно нису имали приступ овом нивоу прецизности, прибегавајући употреби онога чиме располажу, или користећи непрецизну опрему која је појела у њихову продуктивност. Зато је EMLID одлучиo да направи сопствени пријемник и омогући приступ високо прецизним GNSS мерењима хиљадама корисника широм света. Са пријемником Reach RS+ који обезбеђује центиметарску тачност за мање од 1500 EUR, тешко да је EMLID могао да их производи довољно брзо и имао је честе застоје приликом испоруке.

EMLID-ов прворођени пројекат је био контролор дрона NAVIO. Он је поједноставио процес развоја софтвера за аутопилот дајући корисницима невероватне могућности програмирања и умрежавања Linux система. У 2015. години EMLID је објавио први заиста приступачан RTK GNSS модул Reach и апликацију ReachView за његову конфигурацију. Комбинацијом модерног хардвера са RTK покретачким софтвером отвореног кода, EMLID је отворио врата за GNSS високе прецизности произвођачима и почетницима са значајним смањењем трошкова пријемника. Данас, Reach пријемници и контролни модули за дронове раде у скоро свакој земљи, доносећи приступачну прецизност геодетском премеру, мапирању дроновима, прецизној пољопривреди, поморској пловидби и многим другим апликацијама.

Да би се постигла ниска цена Reach RS-а, морали су да се направе неки компромиси. Он је поседовао само ону функционалност које је неопходна, ослобођен од сувишних, а често непотребних алата. Дакле, када је EMLID почео да ради на следећем пријемнику у линији Reach, постојао је један јасан циљ - нема више компромиса...

Сада 2019, EMLID је лансирао Reach RS2– врхунски мултифреквентни RTK GNSS пријемник... и то поново за значајно мања улагања.

ЗАКАЖИ ТЕСТИРАЊЕ ОПРЕМЕ И НАРУЧИ СВОЈ ПАКЕТ...

Телефон: 061 2176238